Mawuli – En pojke som går i skolan!

Mawuli – En pojke som går i skolan!

Mawuli är en pojke som bor i fiskebyn Aného i södra Togo i Västafrika. Ingen vet exakt hur gammal han är. Han bor hos sin pappa som är döv och gravt alkoholiserad och enligt grannarna även besatt av onda andar. Mawulis mamma är psykiskt sjuk och bor en bit bort inne i byn. Mawuli är en oftast glad  pojke som alltid håller sig framme. 

Mawuli har nu tack vare stöd från många givmilda svenskar  sedan april 2011 gått i skolan. Hans stolthet när han promenerade till skolan tillsammans med de andra barnen första skoldagen i skoluniform och med väskan full av skolmaterial med nya skor gick inte att ta miste på. De som satt längs vägen retade honom med glimten i ögat och ropade monsieur Mawuli efter honom. De var till dess vana vid att se honom hänga kvar i kvarteret iklädd smutsiga kalsonger och utan något att ta sig för mer än småstölder när de andra barnen gick i skolan. Varje morgon kommer han till vårt hus, Villa Suedoise där han duschar, tar på skolkläder och väska och får några franc till skollunchen.

Det finns fler än Mawuli som behöver hjälp! Vi har tagit på oss ansvaret för skolgången för fler barn i samma kvarter. Just nu stöttar vi även Hélène, Bernard, Aladji, Jean, Vivi och Brésilia med stöd från svenskar som hjälper till.

Vi hoppas kunna stötta Mawuli så länge han vill gå i skolan och vi hoppas att många svenskar är med och bidrar till att göra världen lite bättre och Mawuli och de andra barnens värld och förutsättningar i livet mycket bättre!

 

Vill du hjälpa till?

Handelsbankkonto 6573-273 804 502

e-post: info@gototogo.se