Danssamarbete

Jenny Eknor(Fröjdans) och Julien Djenke (Zondede) har haft ett danssamarbete sedan 1995. Julien och Zondede har varit i Sverige två gånger och tagit emot många danssugna Svenskar i Togo under årens lopp. I Togo dansar vi i Villa Suédoise.

I december 2015 firade vi att vi samarbetat 20 år med en stor dans & trumkurs i Aného. Danskurs december folder

Nästa dans och trumkurs i Villa Suedoise planeras till december/januari 2017/2018. Maila oss på info@gototogo.se om du vill ha mer information.

Information om kurser och workshops i Örebro, Nora, Göteborg, Aného och på andra platser hittar du genom Zondedes Facebooksida!

Dans!

Zondede arbetar med en mängd olika togolesiska danser och rytmer. De flesta från Éwé och Gé-Mina-folken i södra Togo (Ghana/Benin) men även från Fon och andra folk i västafrika. Det handlar om dansen men också om sången, rytmen, historien och uttrycket. Den togolesiska dansen är både explosiv och mjuk och att dansa den handlar både om de små detaljerna samtidigt som det är en härlig fartfylld

Julien Djenke Zondede leds av Julien Djenke som är dansare, pedagog och musiker. Julien är en fantastisk dansare men också en mycket bra pedagog. Han undervisar på franska med inslag av éwé och svenska så att alla förstår.

Jenny Eknor Jenny har dansat med Zondede till och från sedan 1995 och rest med många svenskar till Togo för att dansa. Jenny är initiativtagare till Fröjdans och fungerar ofta som tolk, chaufför, vägvisare och producent för gruppen

Beställ en helt egen workshop! Alla som är intresserade av att få Zondede till sin skola, stad, by, bygdegård, dansstudio eller företag välkomna att höra av sig.